Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

Evden Eve Nakliyat Sektöründe Baharın Etkisi

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle birlikte taşınma sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti.

Bağlar, özellikle İstanbul’da yoğun bir taşınma trafiği olduğunu vurgulayarak, “Son depremin ardından insanlar güvenli bölgelere taşınma taleplerinde artış yaşıyor” dedi.

Ege ve İç Anadolu bölgelerine İstanbul’dan göçler olduğunu belirten Bağlar, “Bağcılar, Zeytinburnu gibi bölgelerde yoğun taşınma faaliyetleri var. İnsanlar sağlam ve yeni binalara taşınmaya özen gösteriyorlar. Derneğimize de bu konuda yoğun talepler geliyor ve biz de web sitemizden üyelerimizi yönlendiriyoruz” diye konuştu.

“Depolama İlgi Odağı Haline Geldi”

Bağlar, İstanbul içinde 2+1 ev taşınma maliyetinin 25 bin ile 35 bin lira arasında olduğunu belirtirken, 3+1 evlerin taşınma maliyetinin ise yaklaşık 35 bin ile 45 bin lira arasında değiştiğine işaret etti.

“Fiyatlar, şehir içi ve şehir dışı taşınmalara, kat durumlarına ve ek hizmetlere göre farklılık gösterebiliyor. Son zamanlarda depolamaya olan ilgi de arttı. Müşteriler eşyalarını odalara koydukları depoları tercih ediyorlar. Şu anda depolara olan talep oldukça yüksek. Büyük ev eşyalarına sahip olanlar küçük dairelere taşındıklarında geriye kalan eşyalarını depolarda tutuyorlar.”

Tüketicilere korsan firmalardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunan Bağlar, taşımacılık yapan firmaların mutlaka yetki belgesine sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Taşıma Sözleşmesi Önemli”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü ise yaz sezonu ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerle ev taşınmalarında artış gözlendiğini söyledi.

Güllü, tüketicilerin en büyük şikayetlerinin eşyalara zarar verilmesi, kaybolması veya taşıma sırasında fiyatların yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Tüketicilerin mağdur olmamaları için taşıma sözleşmesine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Güllü, “Taşıma sözleşmesiyle tarafların hak ve yükümlülükleri belirlenir. Bu sayede taşıma ücreti, taşınma zamanı, eşyalardaki hasarlar gibi konular netleşir ve mağduriyetler önlenmiş olur” dedi.

“Taşıma Sigortası Yaptırılmalı”

Güllü, taşınma sırasında eşyalara gelebilecek zararlar için taşıma sigortasının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Taşıma sigortasının yapıldığından emin olunmalıdır. Eğer nakliye şirketi sigorta yapmıyorsa tüketici kendi sigortasını yaptırmalıdır. Taşıma poliçesi incelenmeli ve kapsamı kontrol edilmelidir. Taşınacak kıymetli eşyaların listesi çıkarılmalı ve taşıyıcıya imzalatılmalıdır. Ayrıca taşıma işlemi için mutlaka yetkili firmalar tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

Taşınma işlemi sırasında yaşanan mağduriyetlerde, tüketicilerin uyuşmazlıklarını belgeleyerek 149 bin liraya kadar olan durumlarda tüketici hakem heyetlerine başvurabileceğini belirten Güllü, 149 bin lira üzeri zararlarda ise arabulucuya başvurulabileceğini ve uzlaşma sağlanamadığı takdirde mahkemeye gidilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir