Turizm Bakanı Ersoy’dan Hakkariye ziyaret: Artık terörle değil, yatırımlarla, başarılarla, kültürle ve turizmle anılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hakkari’yi Ziyaret Etti

T24 Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iktidarın “Terörsüz Türkiye” vizyonu doğrultusunda Hakkâri’ye kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Ersoy, bu bölgelerin artık terörle değil, yatırımlarla, başarılarla, kültürle ve turizmle anıldığını belirtti.

Ersoy’un Ziyareti:

Bakan Ersoy, Cilo Dağları’nda incelemelerde bulunarak Esendere Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bölgenin kültür ve turizm potansiyeline vurgu yaptı.

Ziyarete Katılan İsimler:

Hakkari Valisi Ali Çelik, AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe ve diğer bazı yetkililer ziyarette yer aldı.

Cilo Dağları Turizme Açılıyor:

Bakan Ersoy, Cilo Dağları’nda yapılması planlanan yatırımları değerlendirerek, bölgenin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Ayrıca, bölgenin kış ve doğa turizmi açısından yeni bir cazibe merkezi olacağını belirtti.

Sanat Bölgeye Yayılıyor:

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bölgedeki sanat etkinliklerini artırma sözü verdi. Sağtürk, sanatın bölgenin dönüşümüne katkı sağlayacağını vurgularken Karadağlı, tiyatronun bölge insanı tarafından sevgiyle karşılanacağını belirtti.

Bakan Ersoy’un Değerlendirmesi:

Bakan Ersoy, Hakkâri’deki turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin terörle değil, kültür ve turizmle anılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bölgede altıncı bir kütüphanenin açılmasıyla gençlere ve öğrencilere daha fazla hizmet sunulacağını belirtti.

Related Posts

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

18 Haziran Avrasya Tüneli kapalı mı? Araç yangını trafiği aksattı!

İstanbul’un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli’nde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü yaşanan araç yangını trafiği aksattı. Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü olarak bir süreliğine trafiğe kapatıldı, Anadolu ve Avrupa yakalarında uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, tünelin ne zaman tamamen ulaşıma açılacağı ve trafik yoğunluğunun son durumu merak konusu. Peki, Avrasya Tüneli şu an açık mı, kapalı mı?

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?