‘Uludağ Enerji Zirvesi’ Bursa’da başladı

BTSO Tarafından Düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nde Karbon Hedefleri ve Enerji Yatırımları Konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından organize edilen Uludağ Enerji Zirvesi’ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan da katıldı. Demircan, zirvede yaptığı konuşmada, geçen yıl yayınlanan bir rapora atıfta bulunarak, sıfır karbon hedefleri için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırım gerektiğini belirtti.

Zirve, BTSO’nun ‘Enerji Konseyi’ liderliğinde ‘Geleceğin Enerji Stratejisi’ temasıyla başladı. Etkinlik, Bursa Business School’da düzenlendi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji sektöründeki hedeflerine vurgu yaparak, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin enerji alanında 22 yılda önemli adımlar attığını belirten Demircan, 2035 yılına kadar 117 bin megavatlık kapasiteyi 226 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Demircan ayrıca, sıfır karbon ekonomisine geçişin önemine değinerek, bu dönüşüm için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırımın gerekliliğine işaret etti. Türkiye’nin enerji bağımsızlığı konusunda zorluklarla karşılaştığını belirten Demircan, ülkenin enerji dönüşümü için sıfır karbon üretimine odaklanması gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan, Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde kömür gibi kaynaklara olan bağımlılığını azaltma çabası içerisinde olduklarını, doğal gaz ve petrol aramalarını artırdıklarını ve nükleer enerji projelerine devam ettiklerini dile getirdi.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise kentte düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nin önemine değinerek, enerjinin ülke ekonomileri için kritik bir unsura dönüştüğünü belirtti. Vali Ayyıldız, enerji sektöründeki başarılarından dolayı Bakanlığa teşekkür ederken, zirveye liderlik eden BTSO Başkanı ve emek verenlere de teşekkürlerini iletti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, dünya genelinde artan enerji talebine dikkat çekerek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma için düşük karbonlu çözümler bulması gerektiğini ifade etti. Yeşil enerjinin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirten Burkay, ülkenin yenilenebilir enerji potansiyelinin bu dönüşümde büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

‘Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları’, ‘Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri’ ve ‘Fosil Yakıtlarda Dönüşüm Stratejisi’ gibi konularda 8 panelin düzenleneceği zirveye sektör temsilcileri ve uzman konuşmacılar katılacak.

Related Posts

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.