ALES 2 ne zaman yapılacak? ÖSYM ALES/2 sınav ve başvuru tarihi

Akademik kariyer hedefleyenlerin ve lisansüstü eğitim almak isteyenlerin merakla beklediği 2025 ALES/2 sınav tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Ülkemizde akademik bir kariyer peşinde koşan veya yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunmayı düşünen yüz binlerce adayın katıldığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2025 yılında da üç ayrı oturumda yapılacak. ALES 2 ne zaman yapılacak ve başvurular ne zaman alınacak konularına yakından bakalım.

2025 ALES/2 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından 13 Kasım 2024 tarihinde duyurulan 2025 Yılı Sınav Takvimi’ne göre, 2025 ALES/2 sınavı 6 Temmuz 2025 Pazar günü düzenlenecek. Sınav, saat 10:15’te başlayacak ve 150 dakika (2 saat 30 dakika) sürecek, saat 12:45’te sona erecek.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ VE GEÇ BAŞVURU GÜNÜ

2025 ALES/2 sınavına katılmak isteyen adayların başvurularını ÖSYM’nin belirlediği tarihler arasında tamamlamaları gerekmektedir. ÖSYM takvimine göre başvuru detayları şu şekildedir:

Başvuru Tarihleri: 13 Mayıs 2025 – 21 Mayıs 2025

Geç Başvuru Günü: 29 Mayıs 2025 (Saat 23:59’a kadar, artırımlı ücretle)

Başvurular, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda ya da ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de başvuru yapılabilir. Geç başvuru gününde sınav ücreti, normal ücrete göre artırılmış olarak ödenmekte olup ödemeler aynı gün saat 23:59’a kadar ÖSYM’nin “ÖDEMELER” bölümünden kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilmektedir.

Related Posts

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

18 Haziran Avrasya Tüneli kapalı mı? Araç yangını trafiği aksattı!

İstanbul’un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli’nde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü yaşanan araç yangını trafiği aksattı. Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü olarak bir süreliğine trafiğe kapatıldı, Anadolu ve Avrupa yakalarında uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, tünelin ne zaman tamamen ulaşıma açılacağı ve trafik yoğunluğunun son durumu merak konusu. Peki, Avrasya Tüneli şu an açık mı, kapalı mı?

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?