Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips, Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Açlık Grevine Başladı

Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips Açlık Grevine Başladı

(ANKARA) – Boston Üniversitesi Profösörü Nathan Phillips, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkililerinin, Rümeysa Öztürk de dahil çok sayıda öğrencinin gözaltına almasına ve Boston Üniversite yönetiminin buna ilişkin “siyasi pankartları” kaldırmasına karşı açlık grevine başladı.

Boston Üniversitesi, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından “Hamas yanlısı ve antisemitik bir yazı yazması” gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts yüksek lisans öğrencisi ve Türk vatandaşı Rümeysa Öztürk’ü desteklemek için “Rümeysa’ya Özgürlük” yazan bir pankart da dahil olmak üzere siyasi tabelaları defalarca kaldırmasının ardından üniversite Profesörü Nathan Phillips, “ifade özgürlüğünü ve gözaltına alınan öğrencileri desteklemek” adına 15 Nisan’da açlık grevine başladı.

Öztürk, Mahdawi ve Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum

Phillips, yerel internet haber sitesi Boston.com‘a verdiği demeçte, “Rümeysa Öztürk, Mohsen Mahdawi ve Mahmud Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum” diyerek, “Boston Üniversitesini, kampüsteki siyasi konuşma işaretlerini seçici bir şekilde kaldırmaya son verye” çağırdı.

Üniversite yönetiminin siyasi nitelikteki pankartları defalarca kaldırdığını dile getiren Phillips, “Bence çatılardan haykırılması gereken bir konuda, üniversite öğrencilerinin hukuksuz, anayasaya aykırı bir şekilde kaçırılması, ifade özgürlüğünün bastırılmasıdır. Olanlar karşısında sessiz kalmayacağım” dedi.

Boston Üniversitesi yönetimi konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, Phillips, konuyla ilgili görüştüğü fen-edebiyat fakültesi dekanının kendisine, “siyasi pankartların kaldırılmasının okulun politikası olduğunu söylediğini” aktardı.

Phillips, “Beni ileriye götüren şey, hareket özgürlükleri engellenen, ifade özgürlükleri engellenen ve temel insani erdemlerden mahrum bırakılan bu insanlara duyduğum sevgidir. Trump yönetiminin bu korkunç muamelesi karşısında kim, nasıl rahat olabilir ya da sessiz kalabilir bilmiyorum” dedi.

Phillips, daha önce de iki kez açlık grevi yaptı

Phillips’in, 2020’de bir kompresör istasyonunu, 2022’de ise bir doğal gaz santralinin inşasını protesto için iki kez uzun süreli açlık grevi yaptığı bildirildi.

“Eyleminin daha fazla insanı harekete geçmeye teşvik edeceğini” belirten Phillips’in bu eylemi, şu ana kadar üniversitenin pek çok topluluğundan destek gördü.

Philips’in serbest bırakılmasını istediği Columbia Üniversitesi öğrencisi Filistinli Mohsen Mahdawi, !4 Nisan’da Vermont’taki göçmenlik bürosunda gözaltına alındı.

Federal yetkililerce geçen ay gözaltına alınan Columbia Üniversitesi mezunu Mahmud Halil’in ABD’den sınır dışı edilip edilmemesine ilişkin mahkeme süreci ise devam ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

18 Haziran Avrasya Tüneli kapalı mı? Araç yangını trafiği aksattı!

İstanbul’un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli’nde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü yaşanan araç yangını trafiği aksattı. Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü olarak bir süreliğine trafiğe kapatıldı, Anadolu ve Avrupa yakalarında uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, tünelin ne zaman tamamen ulaşıma açılacağı ve trafik yoğunluğunun son durumu merak konusu. Peki, Avrasya Tüneli şu an açık mı, kapalı mı?

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?