Diyarbakır’da Kalp Hastası Çocuklar İçin Ağız Diş Sağlığı Timi Kuruldu

Diyarbakır’da Kalp Hastaları İçin Ağız ve Diş Sağlığı Timi Oluşturuldu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalığı bulunan çocukların ameliyat öncesi diş tedavilerini yapmak amacıyla “ağız diş sağlığı timi” oluşturdu.

Hastanenin Çocuk Kalp Merkezi’nde, kalp hastası çocuklarda ağız ve diş sağlığı sorunlarının oluşturabileceği enfeksiyon riskini önlemek amacıyla çalışmalar başlatıldı. Tim, çocuk kardiyologları, diş hekimleri ve anestezi uzmanlarından oluşan 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Ekip, kalp hastası çocukların öncelikle ağız ve diş tedavilerini tamamlıyor ve ardından ameliyata alınıyor.

Prof. Dr. Bedri Aldudak, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi’nin kurucusu ve Çocuk Kardiyoloji Eğitim Sorumlusu, yaptığı açıklamada, çocukların ağız ve diş sağlıklarının tedavi edilmesinin önemine değindi. Aldudak, kalp hastası çocuklarda diş sorunlarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek, bu nedenle çocukların hem ağız-diş hem de kalp hastalıklarının tedavisinin aynı merkezde gerçekleştirilmesinin büyük bir avantaj sağladığını vurguladı.

Kalp hastası çocuklara yönelik oluşturulan timin, çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde tedavi edilmesine olanak sağladığına dikkat çeken diş hekimi Hamza Koca, bu çocukların diş tedavilerinin ameliyat öncesinde anestezi altında yapıldığını ve bu sayede enfeksiyon riskinin önüne geçildiğini belirtti. Koca, oluşturulan ekibin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade etti.

Öte yandan, Diyarbakır’a tedaviye gelen bir baba, 4 yaşındaki oğlunun hem diş tedavisinin hem de kalp ameliyatının aynı merkezde başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, hastane personeline teşekkürlerini iletti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Sıddık Kaya – Güncel

Related Posts

NATO 5. madde nedir? NATO zirvesi ve 5. madde hakkında bilgiler

NATO’nun 5’inci maddesi, İran-İsrail-ABD arasında süren çatışmalar sonrası gündemde yer aldı. NATO’nun 5’inci maddesi daha önce NATO tarihinde ilk ve tek kez 2001’deki 11 Eylül saldırılarından sonra uygulandı. Bu maddeye göre Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 NATO ülkesinden birine yönelik savaş tehdidi gelmesinin, tüm pakt üyesi ülkelere gelmiş sayılması anlamına geliyor. Peki, NATO ne demek? NATO 5. madde nedir? İşte, ayrıntılar.

Roblox ne zaman açılacak? 25 Haziran 2025 Roblox son durum bilgileri

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla erişime kapatıldığından beri oyunseverlerin gündeminden düşmüyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun, platformda “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” gibi uygunsuz içeriklerin bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturma, Roblox’un hem web sitesine hem de mobil uygulamalarına erişim engeli getirilmesine yol açtı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli güvenlik önlemleri alması ve Türk makamlarıyla iş birliği yapması gerektiğini gösteriyor. Peki, Roblox açıldı mı, ne zaman açılıyor?

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

18 Haziran Avrasya Tüneli kapalı mı? Araç yangını trafiği aksattı!

İstanbul’un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli’nde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü yaşanan araç yangını trafiği aksattı. Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü olarak bir süreliğine trafiğe kapatıldı, Anadolu ve Avrupa yakalarında uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, tünelin ne zaman tamamen ulaşıma açılacağı ve trafik yoğunluğunun son durumu merak konusu. Peki, Avrasya Tüneli şu an açık mı, kapalı mı?

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?