‘Kredi kartı borcumuzu TÜİK ödesin’

TÜİK’in Güvenilirliği Tartışmaları Sürerken Memurlar Tepki Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilerin güvenilirliği konusundaki tartışmaların devam ettiği bir dönemde, sivil toplum kuruluşlarından tepkiler sürüyor. Daha önce işçi sendikalarının TÜİK önünde eylem yaptığı gibi, bu kez de memurlar TÜİK’e tepki eylemi düzenledi. Dünkü enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, Ankara’da TÜİK binası önünde eylem gerçekleştirdi.

Açlık ve Kredi Kartı Borçlarına Dikkat Çeken BES Üyeleri

Büro Emekçileri Sendikası adına yapılan açıklamada, “Resmi enflasyon verileri ile halkın karşılaştığı ekonomik sıkıntılar arasındaki uçurum oldukça büyük. TÜİK’ten şeffaf ve adil bir enflasyon hesaplama yöntemi bekliyoruz. Artan temel ihtiyaç fiyatları karşısında ücretlerimiz yetersiz kalıyor. Halkın günlük yaşamında karşılaştığı fiyat artışlarıyla resmi enflasyon oranları arasında ciddi farklar var. TÜİK’in hesapladığı sepet gerçek hayattan uzak. Ekonomik kriz dönemlerinde doğru enflasyon ölçümü yapılmadığında, emekçilerin yaşadığı zorluklar daha da artıyor” denildi.

Vatandaşların TÜİK Enflasyon Verilerine İsyanı

TÜİK’in enflasyon rakamlarına yönelik en büyük tepkiler, çarşı pazar alışverişi yapan vatandaşlardan geliyor. Bir vatandaş Osmaniye’de, “TÜİK gerçekleri saklıyor, enflasyon yüzde yüzden fazla. Buna artık inanmıyorum. Maaş zamlarında düşük gösteriyorlar, ardından yüksek gösteriyorlar. Böyle devam edemezler” dedi. Bir diğer vatandaş ise, “Alışverişime göre yıllık artış yüzde 80, aylık artış ise en az yüzde 7-8 oluyor” şeklinde konuştu. Başka bir vatandaş ise, “TÜİK gerçekleri görmüyor. Domates kilogramı toptan 45-50 lira. Meyveye bile dokunamıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Related Posts

İnşaat malzemesi sanayi üretimi geriledi

İnşaat malzemesi sanayisinde üretim 2025 yılının şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta azaldı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun şubat sonuçları açıklandı. Raporda, inşaat malzemesi sanayi üretiminin 2024 yılında yüzde 1,4 artış gösterdiği bilgisi paylaşılırken …

Dünyanın en büyük varlık fonunda ‘savaş’ tartışması: 1,8 trilyon dolarlık fon savunmaya yatırım yapacak mı?

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç’in 1,8 trilyon dolarlık devlet fonunun savunma devlerine yatırım yapması için kuralların gevşetilmesi gündemde. Muhalefet ve Merkez Bankası destek verirken, etik kurallar ve hükümet direnci tartışmaları körüklüyor.

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mayıs ayına yönelik toplam 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden koruyacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Bakan Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Boğaz’ın incisi için 950 milyon lira istediler: Dev köşk için flaş karar

Koza Altın, Bebek’te bulunan gayrimenkulü satışa çıkarmıştı ancak yeterli talep olmayınca iptal edildi. Sahil yolunda denize nazır manzarası kapanmaz nitelikteki köşk 950 milyon lira + KDV’den düşük olmayacak fiyattan ihaleyle satılacaktı. TOPLAM …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir