Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Yeni Dönemde Öğretmen Atamaları Başlıyor

1 Eylül itibarıyla öğretmen atamalarında yeni bir dönem başlıyor. Milli Eğitim Akademisi, 10 bin öğretmen adayının istihdamı için çalışmalarını sürdürüyor.

“Öğretmenler, Aday Öğretmenleri Yetiştirecek”

Akademi hakkında detayları TRT Haber’e aktaran Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural, özellikle uygulama becerilerinin önemli olduğunu belirtti. Akademide öğretmenlerin öğretmenlik yetiştirme sürecine katılacağını ve uzman öğretmen unvanına sahip olanların eğitim personeli olarak istihdam edilebileceğini açıkladı.

  • “Özelakle uygulama becerileri bizim için çok önemli. Yani kişinin bilgisi kadar bu bilgiyi sınıfa nasıl taşıdığını kendi hitap ettiği öğrenci kitlesine nasıl aktardığı meselesi dolayısıyla biz akademide uygulamalı beceri setini kazansın isteriz. Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme sürecine dahil olacağı bir dönemle karşılaşacağız uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerimiz yapılacak çeşitli değerlendirmeler sonucunda eğitim personeli olarak istihdam edilebilecek. Üniversitelerde doktor öğretim üyesi ve üstün unvanlarda bulunan kişiler bize gelip eğitim personeli olabilecek.”

Adaylara Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Uygulanacak

  • Öğretmen adayları için KPSS şartı aranmayacak. Akademi giriş sınavı ve öğretmenlik alan bilgisi testi yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde 50 soru için 90 dakika süre verilecek. Adayların sınav başarı sıralaması, sınav ortalamasına göre belirlenecek.

Vural sınavla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • “80 soru AGS 50 soru da ÖABT testinden iki ayrı testin yüzde 50 ayrı ortalaması alınarak 17 alan bu şekilde seçilecek. Başta İngilizce, Fransızca olmak üzere 10 yabancı dil alanımız ise hem YDS‘ye hem AGS‘ye girecek. Sözel ve sayısal yetenek yüzde 18.75’lik bir ağırlığa sahip olacak eğitimin temel kavramları ve kuramları dediğimiz yüzde 30 mevzuat, yüzde 10 coğrafya, yüzde 10 tarih, yüzde12,5 şeklinde bir ağırlığı olacak.”

Öğretmen adayları, en fazla 14 ay sürecek bir eğitim programına katılacaklar. Eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı derslerden oluşacak.

Atamaya esas başarı puanı, teorik derslerin %40’ı ile uygulamalı derslerin %60’ı toplanarak belirlenecektir.

Milli Eğitim Akademisi Başkanı Vural, ilave eğitim merkezlerinin açılışının yapılacağını ve İstanbul, Ankara, Erzurum, Mersin, Rize, Aksaray ve Tokat gibi illerde akademi binalarının kurulacağını belirtti.

Related Posts

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

Enstitü İSMEK’in “Hayal Bu Ya” festivali başladı: “Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye için kurduğu hayaller var”

18 Haziran Avrasya Tüneli kapalı mı? Araç yangını trafiği aksattı!

İstanbul’un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli’nde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü yaşanan araç yangını trafiği aksattı. Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir araçta çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü olarak bir süreliğine trafiğe kapatıldı, Anadolu ve Avrupa yakalarında uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, tünelin ne zaman tamamen ulaşıma açılacağı ve trafik yoğunluğunun son durumu merak konusu. Peki, Avrasya Tüneli şu an açık mı, kapalı mı?

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

ALES/2 sınavı ne zaman? ÖSYM ALES 2 sınav tarihi

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) başvuruları sona erdi. Şimdi ise ALES/2 sınav tarihi araştırmaları hız kazandı. Adaylar sınav yerlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresi ile alacaklar. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES/2 sınavı ne zaman? İşte ALES 2 sınav tarihi bilgisi

Depremde hasar almıştı: Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi ne zaman ziyarete açılacak?

Depremde hasar almıştı: Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi ne zaman ziyarete açılacak?