Tavuklu bezelye yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Tavuklu bezelye yemeği hem lezzetli hem de oldukça doyurucu bir sulu yemektir. Bezelyeli yemekler arasında en sevilen tariflerden biridir. Kolay ve pratik tariflerden bir tanesidir.

Tavuklu bezelye yemeği yapmak için öncelikle bezelyeleri haşlamalı ya da haşlanmış bezelye satın almalısınız. Kuşbaşı doğranmış tavuk ve soğanları kavurduktan sonra salçasını ve suyunu ekleyerek pişirebilirsiniz. Eğer hazırda tavuk suyunuz yok ise yemeğin içerisine koyacağınız tavukların kemiklerini atmayın. Kemiklerini ayrı bir tencere de yemeğin suyu ile pişirin.

İşte bezelye ve tavuğun en lezzetli tarifi tavuklu bezelye yemeği tarifi…

TAVUKLU BEZELEYE YEMEĞİ TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRES: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Tavuklu bezelye yemeği tarifi için malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
  • 1 adet küp küp doğranmış patates,
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
  • 300 gram kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk kalça,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 su bardağı tavuk suyu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz

Tavuklu bezelye yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Tencerenin içerisine doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alıp kavurmaya başlayın.
  • Soğanların rengi dönmeye başlayınca tavukları da içerisine ekleyerek ocağın altını biraz daha açarak kavurmaya devam edin.
  • Tavuklar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Tavuklar piştikten sonra içerisine salçayı ve tuzu ekleyerek tekrar kavurun.
  • Patatesleri de tencereye ekleyip bir iki tur karıştırın.
  • Bezelyeyi de ekleyip suyunu ilave edin ve pişmeye bırakın.
  • Patatesler piştiğinde tavuklu bezelye yemeğiniz hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir